Černá ořechová omáčka
Silná kořeněná dochucovací omáčka z fermentovaných zelených vlašských ořechů. Omáčka je typově podobná například Worcesterové omáčce a najde i podobné využití v kuchyni. Omáčka má výraznou kyselo-slanou chuť s kořenitou umami dochutí. Při fermentaci zelených ořechů dochází k jejich zčernání, což dodává omáčce výslednou tmavou barvu.
Popis Černé ořechové omáčky:
Silná kořeněná dochucovací omáčka z fermentovaných zelených vlašských ořechů. Omáčka je typově podobná například Worcesterové omáčce a najde i podobné využití v kuchyni. Omáčka má výraznou kyselo-slanou chuť s kořenitou umami dochutí. Při fermentaci zelených ořechů dochází k jejich zčernání, což dodává omáčce výslednou tmavou barvu.
K čemu se omáčka hodí?:
Výborně se hodí k ochucení masa, omáček, salátů ale své uplatnění najde i na baru jako přísada do koktejlů.
Složení:
jablečný ocet, černý vlašský ořech, červené víno Frankovka (obsahuje oxid siřičitý), rajčatové pyré (pasírovaná rajčata, jedlá sůl), melasa, cibule, jedlá sůl, křen, ančovičky (slunečnicový olej, jedlá sůl), česnek, směs koření.
Důležité informace:
Objem sklenice: 150 ml
Trvanlivost: 2 roky (trvanlivost se počítá od data výroby)
Skladovat v suchu a temnu při teplotě 0 - 25 °C. Po otevření skladujte v lednici
Před použitím protřepat.
Výrobce: Chuť Moravy s.r.o. Hudcova 588/70b,Brno, 621 00
Kategorie: | Delikatesy |
---|---|
Složení: | jablečný ocet, černý vlašský ořech, červené víno Frankovka (obsahuje oxid siřičitý), rajčatové pyré (pasírovaná rajčata, jedlá sůl), melasa, cibule, jedlá sůl, křen, ančovičky (slunečnicový olej, jedlá sůl), česnek, směs koření |
Zpracování: | pasterováno |
Hlavní surovina: | černý vlašský ořech |
Čistá hmotnost: | 150 ml |
Původ hlavní suroviny: | jižní Morava |
top-Chuť: | kořeněná |
top-Alergeny: | vlašský ořech, oxid siřičitý |
top-Trvanlivost: | 2 roky |
top-Skladování: | do 25°C |
top-Balení: | 150 ml |
Oblíbený produkt šéfkuchaře: | Tomáše Levého |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.