Povedlo se
-
Svatojánské ořechy v receptech
Naše Svatojánské ořechy se díky své popularitě často objevují v různých receptech a dokonce i televizních pořadech. Mohli jste se tak s nimi setkat například v soutěži MasterChef Česko, nebo v pořadu i kuchařce Zdeňka Pohlreicha. Naposledy se objevily v jednom zajímavém receptu v časopise Apetit. Recept s názvem Ožehnuté mrkve s vlašskými ořechy a pomerančem si můžete prohlédnout ZDE.
-
On-line degustace pro zahraniční novináře
Pod záštitou Centrály cestovního ruchu Jihomoravského kraje jsme měli možnost se zúčastnit online degustace pro rakouské, neměcké a švýcarské novináře. Byla to pro nás zajímavá zkušenost, za kterou jsme vděčni a také výzva k tomu, abychom naše produkty uměli v budoucnu nabídnout i zákazníkům v zahraničí. Zatím alespoň pro ty, kdo vládnou němčinou, nabízíme odkazy na články, které ve spojitosti s touto akcí vyšly: https://www.imaginemag.ch/wissen-sie-wie-maehren-schmeckt/
https://abouttravel.ch/reisebranche/in-suedmaehren-wird-der-genuss-gross-geschrieben/ -
Reportáž v magazínu Víkend na TV Nova
Lucie Pazderková a její filmový štáb nás navštívili u nás na Moravě. Nakoukli do naší výroby v Modřicích, vydali se s námi na sběr ořechů i zelených mandlí a ochutnali spoustu našich specialit. Mimo to jsme si moc příjemně popovídali a nakonec z toho vznikla krásná reportáž, kterou jste mohli shlédnout v magazínu Víkend 10. 9. 2019. Pokud jste ji propásli, můžete se na ni teď podívat tady.
-
Obhájili jsme Regionální potravinu jižní Moravy
S velkou radostí oznamujeme, že jsme letos opět získali prestižní ocenění pro malovýrobce Regionální potravina Jihomoravského kraje 2019. Letos zvítězila v našláplé kategorii Masné výrobky naše Slanináda. Mimo to získala i společně se Svatojánkým krémem ocenění Zlatá Chuť jižní Moravy Potvrdili jsme tak, že to nejdůležitější pro naše výrobky je jejich kvalita a chuť.
-
Píše se o nás a mluví
Díky vítězství v Regionální potravině Jihomoravského kraje s našimi Svatojánskými ořechy jsme měli možnost potkat se při rozhovoru a natáčení s několika zajímavými lidmi a výsledky stály za to, posuďte sami. Vyšel o nás zajímavý článek v časopise APETIT, objevili jsme se na internetové televizi STREAM v pořadu Výleťák – příběhy regionálních výrobců a také v pořadu České televize – Herbář.
-
Naše ořechy získaly v Londýně 2 zlaté hvězdy!
Máme ohromnou radost, protože i ti nejlepší kuchaři na světě potvrdili jedinečnost našich Svatojánských ořechů a na prestižní světové soutěži Great Taste Awards v Londýně jim udělili 2 ze tří možných zlatých hvězd.
Soutěž je svou prestiží považována za gastronomické Oskary a dvě zlaté hvězdy se dají přirovnat ke dvěma Michelinským hvězdám udělovaným restauracím. Neusneme na vavřínech a budeme se snažit o další úspěšné produkty. -
Máme Regionální potravinu Jižní moravy
Na víkendových dožínkách v Boskovicích jsme od hejtmana Jihomoravského kraje převzali hned dvojité ocenění za naše Svatojánské ořechy a to Regionální potravina jižní Moravy a Zlatá Chuť jižní Moravy. Jsou tak pro letošek jedním z nejlepších lokálních produktů jižní Moravy.
-
Chmelíček a Mandle jsou Chuť jižní Moravy
V regionální potravinářské soutěži Chuť jižní Moravy uspěly naše produkty chmelíček a jarní hustopečské mandle a můžeme tak používat toto označení ve spojení s našimi dobrotami.
-
Chuť Moravy v restauracích Zdeňka Pohlreicha
Asi náš nejznámější kuchař Zdeněk Pohlreich si oblíbil delikatesy Chuť Moravy a zařadil je do jídelníčku své nově otevřené restaurace Next door by Imperial. Máte tak možnost ochutnat třeba Chmelíček, Svatojánské ořechy nebo Hustopečské zelené mandle z rukou tohoto šéfkuchaře.
-
Svatojánské ořechy získaly Zlatou Salimu
V květnu 2016 jsme si osobně od ministra zemědělství Mariana Jurečky přebrali na brněnském výstavišti ocenění Zlatá Salima pro naše Svatojánské ořechy. Toto ocenění je pro nás o to cennější, že ořechy zvítězily v jedné z nejobsazenějších kategorií.