Mandlový salát
Svěží salát z čerstvé zeleniny je perfektním doplňkem mnoha jídel. Asi nejlépe se hodí se k pečenému či grilovanému masu. Připravili jsme pro vás originální recept na skvěle ochucený salát, v němž hlavní roli hrají naše Jarní hustopečské mandle, které pocházejí z mandloňových sadů u Hustopeč. Do zálivky jsme pro neobvyklou chuť přidali pro změnu náš meruňkový džem. Budeme rádi, když náš recept vyzkoušíte a pak se s námi podělíte o své zkušenosti. Své postřehy případně i fotky hotového salátu nám můžete poslat na info@chutmoravy.cz.
(doba přípravy: 20 minut)
BUDETE POTŘEBOVAT:
- 100 - 150 g směs listových salátů
- 250 g Cherry rajčata (mix různých barev)
- 100ml Jarní hustopečské mandle Chuť Moravy
- 100 g loupané mandle
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g sýru Feta
Zálivka: - 3 lžíce olivového oleje
- ½ citronu nebo limetky
- 100 ml meruňkového džemu Chuť Moravy
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce balsamika
JAK NA TO
1.Nejprve si do malého pekáčku vložíme loupané mandle. Smícháme s olivovým olejem, osolíme a pečeme v troubě předehřáté na 200°C zhruba 20 - 25 minut dokud nebudou mít nahnědlou až zlatavou barvu. Mandle průběžně promícháváme, aby se opražily rovnoměrně a nespálily se. Poté je necháme vychladnout a nahrubo nasekáme nožem nebo v mixéru.
2.Rozpůlíme si rajčata a Jarní hustopečské mandle rozkrájíme každou na 2 - 4 kousky. Smícháme se promytými a okapanými listy salátů, na kostičky nakrájeným sýrem a dochutíme zálivkou. Nakonec posypeme opraženými mandlemi a podáváme.