Kanapka se slaninádou a fíkem

15 minut pro 4 osoby

Ideální mlsání ke všem příležitostem. Kombinace sladké, slané a pikantní chuti slaninády na křupavé bagetce s fíkem.

Ingredience:

  • Slanináda
  • Fíky
  • Hrachové výhonky
  • Čerstvá bageta nebo chléb dle chuti

Postup:

  1. Připravte slaninádu Nechte slaninádu odpočinout alespoň 30 minut při pokojové teplotě, aby změkla a dobře se roztírala.
  2. Nakrájejte pečivo Bagetu nebo chléb nakrájejte na přibližně 1,5 cm silné krajíce. Pro vylepšení můžete bagetky opéct.
  3. Sestavte kanapky Na každý plátek pečiva naneste bohatou vrstvu slaninády. Ozdobte nakrájeným fíkem, přidejte na ozdobení hrachové výhonky.
Kanapka se slaninádou a fíkem