Pečená žebra s kdoulovou vejmrdou
20 minut
Chcete překvapit nejen svou drahou polovičku úžasným jídlem? Zkuste tyhle marinovaná žebra černou ořechovou omáčkou. K upečeným žebrům servírujte kdoulovou vejmrdu a zauzenou hořčici a kváskový chléb.
Ingredience:
- Kdoulová vejmrda
- Černá ořechová omáčka
- Zauzená hořčice se slaninou
- Hořčice plnotučná
- 2 kg žeber
- Chléb
- Sůl
- Česnek
- Med
Postup:
- Marinování žeber Připravte si marinádu z 3 lžic černé ořechové omáčky, 2 lžic hořčice plnotučné a 1-2 lžíce medu. Žebra osolte, očesnekujte a potřete marinádou.
- Odležení Nechte přes noc v lednici.
- Upéct Žebra podlejte vodou. Dejte do předehřáté trouby na 160°C zakryté alobalem zhruba na 2 až 2,5 hodiny. Poté odkrijte, polejte šťávou a nechte dopéct 15 - 30 minut.
- Servírujte Kdoulovou vejmrdu dejte do misky. Můžete podávat se zeleninou nebo nakládanými žampiony a zauzenou hořčicí.