Zkaramelizované hrušky se sýrem a želé z jehličí
10 minut
Jednoduchá, přitom chuťově dokonalá kombinaci hrušky, modrého sýra a Smrkového želé je skvělou chuťovkou pro každou příležitost.
Ingredience:
- Smrkové želé
- zralá hruška
- cukr
- máslo
- sýr s modrou plýsní (Niva)
- tymiál na ozdobení
Postup:
- Zkaramelizujte hruškyNa pánvi zkaramelizujte plátky zralé hrušky, dokud nebudou jemně zlatavé.
- Našlehejte želé Smrkové želé si předem našlehejte v mixéru nebo metličkou. Bude pak mít jemnějí texturu a lépe se Vám s ním budou zdobit hrušky.
- Přidejte sýrHrušky posypte na kousky nadrobeným modrým sýrem a pokapejte smrkovým želé.
- Ozdobte bylinkami Na závěr každý plátek hrušky jemně posypte lístky tymiánu nebo jiné bylinky dle chuti a podávejte