Zkaramelizované hrušky se sýrem a želé z jehličí

10 minut

Jednoduchá, přitom chuťově dokonalá kombinaci hrušky, modrého sýra a Smrkového želé je skvělou chuťovkou pro každou příležitost.

Ingredience:

  • Smrkové želé
  • zralá hruška
  • cukr
  • máslo
  • sýr s modrou plýsní (Niva)
  • tymiál na ozdobení

Postup:

  1. Zkaramelizujte hruškyNa pánvi zkaramelizujte plátky zralé hrušky, dokud nebudou jemně zlatavé.
  2. Našlehejte želé Smrkové želé si předem našlehejte v mixéru nebo metličkou. Bude pak mít jemnějí texturu a lépe se Vám s ním budou zdobit hrušky.
  3. Přidejte sýrHrušky posypte na kousky nadrobeným modrým sýrem a pokapejte smrkovým želé.
  4. Ozdobte bylinkami Na závěr každý plátek hrušky jemně posypte lístky tymiánu nebo jiné bylinky dle chuti a podávejte
Pečené hrušky se sýrem a želé z jehličí