Inspirace, Strana 2

Kanapka s pršutem a smrkovým želé

Kanapka s pršutem a smrkovým želé

20 minut

Jednoduchá a lehká tapaska s pršutem a smrkovým želé.

Ingredience:

  • Smrkové želé
  • Pršut
  • Ricotta
  • Čerstvá bageta nebo chléb dle chuti
  • Rukola

Postup:

  1. Nakrájejte pečivo Bagetu nebo chléb nakrájejte na přibližně 1,5 cm silné krajíce.
  2. Připravte smrkové želé Můžete obsah skleničky rozmixovat nebo jednoduše nabrat lžičkou.
  3. Sestavte kanapky Na každý plátek pečiva naneste ricottu. Ozdobte pršutem, přidejte lžičku smrkového želé a dozdobte rukolou.
Kanapka s pršutem a smrkovým želé
Cuketové rolky plněné slaninádou a sýrem

Cuketové rolky plněné slaninádou a sýrem

20 minut

V létě se na Moravě místo "jak se máš?" zdravíme "nechceš cuketu?". A tak tu máme jeden skvělý tip na jednoduchou cuketovou chuťovku, které se nebudete moct nabažit. Stačí přidat Slaninádu a kousek sýra a na pár minut šoupnout do trouby.

Ingredience:

Postup:

  1. Nakrájejte cuketu na plátky Nožem, nebo struhadlem na brambory nakrájejte menší cuketu na tenké plátky.
  2. Naplňte a zarolujte Na kraj každého plátku naneste malou lžičku Slaninády a tenký proužek sýru Gran Moravia, nebo typově podobného a vše srolujte do rolky.
  3. Šup s tím do trouby Rolku zajistěte párátkem a na plechu s pečícím papírem dejte na 10 minut zapéct do trouby rozehřáté na 180°C.
  4. Připravte si dip Než se roleky upečou, smíchejte si v misce zakysanou smetanu se zelenou slivoňkou na dip.
  5. Pofoukat a ochutnat Rolky doporučujeme chvilku nechat vychyladnout a pak už je za pravidelného namáčení v dipu můžete jednu po druhé "ztrestat". :)
Pečené hrušky se sýrem a želé z jehličí
Kanapka s hovězí paštikou a svatojánskými ořechy

Kanapka s hovězí paštikou a svatojánskými ořechy

15 minut pro 4 osoby

Tento recept přináší dokonalou kombinaci jemné hovězí paštiky a delikátních Svatojánských ořechů, doplněnou čerstvým hroznovým vínem a křupavými vlašskými ořechy. Ideální pro rychlou, ale výjimečnou svačinu nebo pohoštění pro hosty.

Ingredience:

Postup:

  1. Připravte paštiku Nechte hovězí paštiku odpočinout alespoň 30 minut při pokojové teplotě, aby změkla a dobře se roztírala.
  2. Nasekejte svatojánské ořechy Svatojánské ořechy nakrájejte na co nejtenčí plátky, aby při podávání vytvořily zajímavou texturu.
  3. Nakrájejte pečivo Bagetu nebo chléb nakrájejte na přibližně 1,5 cm silné krajíce, ideální základ pro natírání paštiky.
  4. Sestavte kanapky Na každý plátek pečiva naneste bohatou vrstvu hovězí paštiky. Ozdobte plátky svatojánských ořechů, přidejte na poloviny rozkrojené hrozny a posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy pro křupavý efekt.
Tento elegantní předkrm bude vypadat skvěle na jakémkoli stole a dodá vašim setkáním výjimečnou chuťovou dimenzi s produkty Chuť Moravy.
Zkaramelizované hrušky se sýrem a želé z jehličí

Zkaramelizované hrušky se sýrem a želé z jehličí

10 minut

Jednoduchá, přitom chuťově dokonalá kombinaci hrušky, modrého sýra a Smrkového želé je skvělou chuťovkou pro každou příležitost.

Ingredience:

  • Smrkové želé
  • zralá hruška
  • cukr
  • máslo
  • sýr s modrou plýsní (Niva)
  • tymiál na ozdobení

Postup:

  1. Zkaramelizujte hruškyNa pánvi zkaramelizujte plátky zralé hrušky, dokud nebudou jemně zlatavé.
  2. Našlehejte želé Smrkové želé si předem našlehejte v mixéru nebo metličkou. Bude pak mít jemnějí texturu a lépe se Vám s ním budou zdobit hrušky.
  3. Přidejte sýrHrušky posypte na kousky nadrobeným modrým sýrem a pokapejte smrkovým želé.
  4. Ozdobte bylinkami Na závěr každý plátek hrušky jemně posypte lístky tymiánu nebo jiné bylinky dle chuti a podávejte
Pečené hrušky se sýrem a želé z jehličí
Kanapka s kozím sýrem a Slaninádou

Kanapka s kozím sýrem a Slaninádou

10 minut

Jednoduchá a vítečná chuťovka, kteoru připravíte za pár minut. Slanináda v kombinaci s čerstvým kozím sýrem a křupavou bagetkou je skvělý tip pro každou příležitost.

Ingredience:

  • Slanináda
  • čerstvá bageta
  • měkký kozí sýr
  • výhonky mladého hrášku nebo tymián

Postup:

  1. Připravte bagetuPlátky bagety nebo ciabatty opečte na pánvi, dokud nejsou křupavé.
  2. Natřete sýremNamažte na každý plátek tenkou vrstvu měkého kozího sýra.
  3. Slaninádu a něco zelenéhoPřidejte lžičku Slaninády a ozdobte lístkem čerstvého tymiánu nebo výhonkem mladého hrášku