Novinky, Strana 2

vzorový recept

vzorový recept

15 minut pro 4 osoby

Tento recept přináší dokonalou kombinaci jemné hovězí paštiky a delikátních Svatojánských ořechů, doplněnou čerstvým hroznovým vínem a křupavými vlašskými ořechy. Ideální pro rychlou, ale výjimečnou svačinu nebo pohoštění pro hosty.

Ingredience:

  1. Připravte paštiku
    Nechte hovězí paštiku odpočinout alespoň 30 minut při pokojové teplotě, aby změkla a dobře se roztírala.
  2. Nasekejte svatojánské ořechy
    Svatojánské ořechy nakrájejte na co nejtenčí plátky, aby při podávání vytvořily zajímavou texturu.
  3. Nakrájejte pečivo
    Bagetu nebo chléb nakrájejte na přibližně 1,5 cm silné krajíce, ideální základ pro natírání paštiky.
  4. Sestavte kanapky Na každý plátek pečiva naneste bohatou vrstvu hovězí paštiky. Ozdobte plátky svatojánských ořechů, přidejte na poloviny rozkrojené hrozny a posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy pro křupavý efekt.
Tento elegantní předkrm bude vypadat skvěle na jakémkoli stole a dodá vašim setkáním výjimečnou chuťovou dimenzi s produkty Chuť Moravy.

Tomáš Levý

Šéfkuchař Tomáš Levý má za sebou řadu zkušeností. Pracoval mimo jiné ve vyhlášených podnicích, jakými jsou Kamparpark nebo Café Fara, stál u zrodu La Degustation – držitele michelinské hvězdy. Během svého působení v prvotřídních restauracích měl tu čest stát po boku nejlepších kuchařů, kteří v současné době udávají gastronomické trendy v České republice. Má dvě děti a gastronomii považuje za své třetí dítě.

tomas-levy-clanek

Co o nás řekl:

"Naprosto unikátní poctivá chuť všech testovaných produktů. Velmi výrazná chuť u většiny výrobků, ale nikdy nepřebíjela chuť použitých surovin. Velmi mě baví striktní využívání lokálních zdrojů a produkty mě inspirují dále prosazovat české (moravské) tradice.

Svatojánské ořechy jsou už v tuto chvíli legendární.
Mišmáčka
je velmi originální a obsahuje zapomenuté ovoce mišpule, které jsou už pár let mým favoritem.
Vejmrda z kdoulí mne nadchla odvahou zaměnit tradiční jablka a celý produkt se tím posunul o level výš v chuti. A zároveň je to inspirace, že experimentovat se dá i z tradičních surovin.
Višně z Líšně mě odzbrojily netradičním spojením opět "běžných surovin" v našem životě a vnukla mi ta kombinace pár nápadů.
Co mě hodně zaujalo, tak jsou jarní mandle. Naprostý unikát na trhu. Jedl jsem zatím jen v jedné z TOP světových restaurací v kodaňské Noma.
Slanináda je úžasná záležitost pro tradiční české domácnosti, které tak milují populární chuť vepřového masa.
Černá ořechová omáčka je královna tolik populární pété chuti umami a uspokojí i náročné gurmány."

Naše spolupráce: 

S Tomášem jsme se potkali už v roce 2016, když na Pálavě v Klentnici rozjížděl dnes již kultovní podnik Café Fara. Následně několikrát použil naše produkty ve své kuchyni a mimo jiné i v rámci gastro festivalu EAT Berlín při degustační večeři, která měla podtext z Brna je Vídeň blíž než z Prahy. Zde se objevily svatojánské ořechy a chmelíček. 

Tomáš je pro nás velkou inspirací a to nejen svou prací, ale také zápalem a nadšením pro vše lokální a nové. To že nám tak fandí je pro nás velká čest a motivace. Jeho oblíbenými delikatesami se staly:  Svatojánské ořechy, chmelíček, jarní mandle, slaninádaVišně z Líšně, černá ořechová omáčka nebo červená slivoňka.

Chuť Moravy

Chuť Moravy

Jakožto výrobci Vám v našem obchůdku nabídneme kompletní sortiment všech našich delikates, vín i doplňků. Také Vám rádi připravíme dárkový balíček nebo Vám poradíme s použitím našich produktů. Zastavte se a určitě si vyberete. Na této adrese si také můžete vyzvednout vaši objednávku s e-shopu  a nově místo slouží také jako výdejní místo služby Balíkovna. 


Bohunická 493/81, areál Drutěva
Brno - Horní Heršpice, 619 00

tel.: +420 549 215 695