Šéfkuchař Tomáš Levý má za sebou řadu zkušeností. Pracoval mimo jiné ve vyhlášených podnicích, jakými jsou Kamparpark nebo Café Fara, stál u zrodu La Degustation – držitele michelinské hvězdy. Během svého působení v prvotřídních restauracích měl tu čest stát po boku nejlepších kuchařů, kteří v současné době udávají gastronomické trendy v České republice. Má dvě děti a gastronomii považuje za své třetí dítě.
Co o nás řekl:
"Naprosto unikátní poctivá chuť všech testovaných produktů. Velmi výrazná chuť u většiny výrobků, ale nikdy nepřebíjela chuť použitých surovin. Velmi mě baví striktní využívání lokálních zdrojů a produkty mě inspirují dále prosazovat české (moravské) tradice.
Svatojánské ořechy jsou už v tuto chvíli legendární.
Mišmáčka je velmi originální a obsahuje zapomenuté ovoce mišpule, které jsou už pár let mým favoritem.
Vejmrda z kdoulí mne nadchla odvahou zaměnit tradiční jablka a celý produkt se tím posunul o level výš v chuti. A zároveň je to inspirace, že experimentovat se dá i z tradičních surovin.
Višně z Líšně mě odzbrojily netradičním spojením opět "běžných surovin" v našem životě a vnukla mi ta kombinace pár nápadů.
Co mě hodně zaujalo, tak jsou jarní mandle. Naprostý unikát na trhu. Jedl jsem zatím jen v jedné z TOP světových restaurací v kodaňské Noma.
Slanináda je úžasná záležitost pro tradiční české domácnosti, které tak milují populární chuť vepřového masa.
Černá ořechová omáčka je královna tolik populární pété chuti umami a uspokojí i náročné gurmány."
Naše spolupráce:
S Tomášem jsme se potkali už v roce 2016, když na Pálavě v Klentnici rozjížděl dnes již kultovní podnik Café Fara. Následně několikrát použil naše produkty ve své kuchyni a mimo jiné i v rámci gastro festivalu EAT Berlín při degustační večeři, která měla podtext z Brna je Vídeň blíž než z Prahy. Zde se objevily svatojánské ořechy a chmelíček.
Tomáš je pro nás velkou inspirací a to nejen svou prací, ale také zápalem a nadšením pro vše lokální a nové. To že nám tak fandí je pro nás velká čest a motivace. Jeho oblíbenými delikatesami se staly: Svatojánské ořechy, chmelíček, jarní mandle, slanináda, Višně z Líšně, černá ořechová omáčka nebo červená slivoňka.