Václavkový ovar s vejmrdou a hořčicí

25 minut

Houbová alternativa pro milovníky zabijaček a zejména pak ovaru. Blanšírované václavky ve vývaru s kdoulovou vejmrdou a zauzenou hořčicí se slaninou, podle starého krkonošského receptu od šéfkuchaře Tomáše Levého. 

Ingredience:

Postup:

  1. Připravte vývar s divokým kořením Do vývaru dejte zhruba na 30 minut vařit divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec, tymián)
  2. Povařte a servírujte Očištěné klouboučky Václavek vložte do vroucího vývaru a na slabém plameni pomalu houby táhněte zhruba 15 minut a poté vyndejte.
  3. ServírujteHouby osolte dle chuti a podávejte s kdoulovou vejmrdou, zauzenou hořčicí se slaninou a čertvým kváskovým chlebem, jako ovar na zabíjačce.