Osobnosti o nás

Na této stránce najdete známé osobnosti, které si oblíbily naše delikatesy. Šéfkuchaři, herci a další lidé, kteří se rozhodli podělit o své zkušenosti s Chuť Moravy. Každá z těchto osobností pro nás napsala krátké doporučení, které vyjadřuje, proč si naše produkty oblíbili a jak je používají ve svém každodenním životě.

Přečtěte si jejich příběhy a nechte se inspirovat tím, co říkají o našich lokálních specialitách.

Radek Kašpárek

Šéfkuchař Radek Kašpárek fanouškem moderní kuchyně s důrazem na přímočarou a nepřikrášlovanou prezentaci surovin. Bez zbytečných okolků servíruje silné chutě, a jeho pojetí pokrmů jsou často velmi neočekávaná.

Vystudoval Střední školu společného stravování v Ostravě. Absolvoval stáž v Hotelu Swissotel the Bhosphorus. Několik let pracoval v hotelu Savoy a hotelu Aria jako zástupce šéfkuchaře restaurace Coda. Působil také jako lektor kurzů školy vaření. Na televizních obrazovkách dlouho působil v úspěšných pořadech Kašpárku vař! a Co bude dnes k večeři. Od roku 2014 je spolumajitelem restaurace Field.

radek-kasparek-clanek

Co o nás řekl:

"Jarní mandle jsou jedna z mých nejoblíbenějších surovin, už jenom proto, že mi evokují  kvalitní olivy. Nezralé mandle se dokonale hodily na můj nový predezert, který je variací Waldorfského salátu. A protože nemám rád vlašské ořechy, sáhl jsem po jarních  mandlích a byla to trefa! A navíc je s touto firmou příjemná spolupráce :-)."

Naše spolupráce: 

Radku Kašpárkovi dodáváme naše produkty již několikátým rokem. Za tu dobu vyzkoušel kromě jarních mandlí i chmelíček, nebo svatojánské ořechy. Těší nás, že i takovéto osobnosti ze světa gastronomie, oceňují naše produkty.

Tomáš Levý

Šéfkuchař Tomáš Levý má za sebou řadu zkušeností. Pracoval mimo jiné ve vyhlášených podnicích, jakými jsou Kamparpark nebo Café Fara, stál u zrodu La Degustation – držitele michelinské hvězdy. Během svého působení v prvotřídních restauracích měl tu čest stát po boku nejlepších kuchařů, kteří v současné době udávají gastronomické trendy v České republice. Má dvě děti a gastronomii považuje za své třetí dítě.

tomas-levy-clanek

Co o nás řekl:

"Naprosto unikátní poctivá chuť všech testovaných produktů. Velmi výrazná chuť u většiny výrobků, ale nikdy nepřebíjela chuť použitých surovin. Velmi mě baví striktní využívání lokálních zdrojů a produkty mě inspirují dále prosazovat české (moravské) tradice.

Svatojánské ořechy jsou už v tuto chvíli legendární.
Mišmáčka
je velmi originální a obsahuje zapomenuté ovoce mišpule, které jsou už pár let mým favoritem.
Vejmrda z kdoulí mne nadchla odvahou zaměnit tradiční jablka a celý produkt se tím posunul o level výš v chuti. A zároveň je to inspirace, že experimentovat se dá i z tradičních surovin.
Višně z Líšně mě odzbrojily netradičním spojením opět "běžných surovin" v našem životě a vnukla mi ta kombinace pár nápadů.
Co mě hodně zaujalo, tak jsou jarní mandle. Naprostý unikát na trhu. Jedl jsem zatím jen v jedné z TOP světových restaurací v kodaňské Noma.
Slanináda je úžasná záležitost pro tradiční české domácnosti, které tak milují populární chuť vepřového masa.
Černá ořechová omáčka je královna tolik populární pété chuti umami a uspokojí i náročné gurmány."

Naše spolupráce: 

S Tomášem jsme se potkali už v roce 2016, když na Pálavě v Klentnici rozjížděl dnes již kultovní podnik Café Fara. Následně několikrát použil naše produkty ve své kuchyni a mimo jiné i v rámci gastro festivalu EAT Berlín při degustační večeři, která měla podtext z Brna je Vídeň blíž než z Prahy. Zde se objevily svatojánské ořechy a chmelíček. 

Tomáš je pro nás velkou inspirací a to nejen svou prací, ale také zápalem a nadšením pro vše lokální a nové. To že nám tak fandí je pro nás velká čest a motivace. Jeho oblíbenými delikatesami se staly:  Svatojánské ořechy, chmelíček, jarní mandle, slaninádaVišně z Líšně, černá ořechová omáčka nebo červená slivoňka.

Markéta Hrubešová

Markéta Hrubešová je známá česká herečka a milovnice dobrého jídla. Sama často vaří v rámci různých společenských akcí, kuchařských show a foodfestivalů,  kde také používá naše produkty.

marketa-hrubesova-clanek_1

Co o nás řekla:

"Chuť Moravy je moje srdcovka. Jejich výrobky jsou opravdu plné chuti! Taky kvalitních a poctivých surovin. Perfektní zpracování je samozřejmostí. Je to láska na první sousto!"

Naše spolupráce:

S Markétou jsme se poprvé potkali virtuálně prostřednictvím sociálních sítí před pár lety a od té doby pravidelně spolupracujeme. Markéta často vaří na různých společenských a kulturních akcích. Její oblíbenou surovinou je zvěřina a právě k té si oblíbila několik našich produktů. Kromě Svatojánských ořechů to jsou také například Višně z Líšně nebo Slanináda.

Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich je uznávaný český šéfkuchař, gastronom a také moderátor oblíbených televizních pořadů o vaření. Je majitelem vyhlášených pražských podniků Café Imperial, Divinis a Next Door by Imperial. Je také autorem několika obsáhlých kuchařských knih.
 

pohlreich-clanek

Co o nás řekl:

"Produkty od firmy Chuť Moravy si našly pevné místo na našem menu. Jejich originalita a výtečná kvalita je něco, na co je v dnešní době skutečně spolehnutí a to se počítá. Nic není problém , vše funguje a věřím , že to tak půjde i nadále. Moc se těším" 

Naše spolupráce:

Se Zdeňkem spolupracujeme od roku 2017, kdy jsme se společně poznali v rámci Prima Fresh festivalu v Brně. 

Oblíbil si zejména Chmelíček a Svatojánské ořechy, ale sezónně používá i další produkty, například jarní mandle nebo Černá ořechová omáčka.