Osobnosti o nás
Na této stránce najdete známé osobnosti, které si oblíbily naše delikatesy. Šéfkuchaři, herci a další lidé, kteří se rozhodli podělit o své zkušenosti s Chuť Moravy. Každá z těchto osobností pro nás napsala krátké doporučení, které vyjadřuje, proč si naše produkty oblíbili a jak je používají ve svém každodenním životě.
Přečtěte si jejich příběhy a nechte se inspirovat tím, co říkají o našich lokálních specialitách.
Šéfkuchař Radek Kašpárek fanouškem moderní kuchyně s důrazem na přímočarou a nepřikrášlovanou prezentaci surovin. Bez zbytečných okolků servíruje silné chutě, a jeho pojetí pokrmů jsou často velmi neočekávaná.
Vystudoval Střední školu společného stravování v Ostravě. Absolvoval stáž v Hotelu Swissotel the Bhosphorus. Několik let pracoval v hotelu Savoy a hotelu Aria jako zástupce šéfkuchaře restaurace Coda. Působil také jako lektor kurzů školy vaření. Na televizních obrazovkách dlouho působil v úspěšných pořadech Kašpárku vař! a Co bude dnes k večeři. Od roku 2014 je spolumajitelem restaurace Field.
Co o nás řekl:
"Jarní mandle jsou jedna z mých nejoblíbenějších surovin, už jenom proto, že mi evokují kvalitní olivy. Nezralé mandle se dokonale hodily na můj nový predezert, který je variací Waldorfského salátu. A protože nemám rád vlašské ořechy, sáhl jsem po jarních mandlích a byla to trefa! A navíc je s touto firmou příjemná spolupráce :-)."
Naše spolupráce:
Radku Kašpárkovi dodáváme naše produkty již několikátým rokem. Za tu dobu vyzkoušel kromě jarních mandlí i chmelíček, nebo svatojánské ořechy. Těší nás, že i takovéto osobnosti ze světa gastronomie, oceňují naše produkty.
Šéfkuchař Tomáš Levý má za sebou řadu zkušeností. Pracoval mimo jiné ve vyhlášených podnicích, jakými jsou Kamparpark nebo Café Fara, stál u zrodu La Degustation – držitele michelinské hvězdy. Během svého působení v prvotřídních restauracích měl tu čest stát po boku nejlepších kuchařů, kteří v současné době udávají gastronomické trendy v České republice. Má dvě děti a gastronomii považuje za své třetí dítě.
Co o nás řekl:
"Naprosto unikátní poctivá chuť všech testovaných produktů. Velmi výrazná chuť u většiny výrobků, ale nikdy nepřebíjela chuť použitých surovin. Velmi mě baví striktní využívání lokálních zdrojů a produkty mě inspirují dále prosazovat české (moravské) tradice.
Svatojánské ořechy jsou už v tuto chvíli legendární.
Mišmáčka je velmi originální a obsahuje zapomenuté ovoce mišpule, které jsou už pár let mým favoritem.
Vejmrda z kdoulí mne nadchla odvahou zaměnit tradiční jablka a celý produkt se tím posunul o level výš v chuti. A zároveň je to inspirace, že experimentovat se dá i z tradičních surovin.
Višně z Líšně mě odzbrojily netradičním spojením opět "běžných surovin" v našem životě a vnukla mi ta kombinace pár nápadů.
Co mě hodně zaujalo, tak jsou jarní mandle. Naprostý unikát na trhu. Jedl jsem zatím jen v jedné z TOP světových restaurací v kodaňské Noma.
Slanináda je úžasná záležitost pro tradiční české domácnosti, které tak milují populární chuť vepřového masa.
Černá ořechová omáčka je královna tolik populární pété chuti umami a uspokojí i náročné gurmány."
Naše spolupráce:
S Tomášem jsme se potkali už v roce 2016, když na Pálavě v Klentnici rozjížděl dnes již kultovní podnik Café Fara. Následně několikrát použil naše produkty ve své kuchyni a mimo jiné i v rámci gastro festivalu EAT Berlín při degustační večeři, která měla podtext z Brna je Vídeň blíž než z Prahy. Zde se objevily svatojánské ořechy a chmelíček.
Tomáš je pro nás velkou inspirací a to nejen svou prací, ale také zápalem a nadšením pro vše lokální a nové. To že nám tak fandí je pro nás velká čest a motivace. Jeho oblíbenými delikatesami se staly: Svatojánské ořechy, chmelíček, jarní mandle, slanináda, Višně z Líšně, černá ořechová omáčka nebo červená slivoňka.
Markéta Hrubešová je známá česká herečka a milovnice dobrého jídla. Sama často vaří v rámci různých společenských akcí, kuchařských show a foodfestivalů, kde také používá naše produkty.
Co o nás řekla:
"Chuť Moravy je moje srdcovka. Jejich výrobky jsou opravdu plné chuti! Taky kvalitních a poctivých surovin. Perfektní zpracování je samozřejmostí. Je to láska na první sousto!"
Naše spolupráce:
S Markétou jsme se poprvé potkali virtuálně prostřednictvím sociálních sítí před pár lety a od té doby pravidelně spolupracujeme. Markéta často vaří na různých společenských a kulturních akcích. Její oblíbenou surovinou je zvěřina a právě k té si oblíbila několik našich produktů. Kromě Svatojánských ořechů to jsou také například Višně z Líšně nebo Slanináda.
Zdeněk Pohlreich je uznávaný český šéfkuchař, gastronom a také moderátor oblíbených televizních pořadů o vaření. Je majitelem vyhlášených pražských podniků Café Imperial, Divinis a Next Door by Imperial. Je také autorem několika obsáhlých kuchařských knih.
Co o nás řekl:
"Produkty od firmy Chuť Moravy si našly pevné místo na našem menu. Jejich originalita a výtečná kvalita je něco, na co je v dnešní době skutečně spolehnutí a to se počítá. Nic není problém , vše funguje a věřím , že to tak půjde i nadále. Moc se těším"
Naše spolupráce:
Se Zdeňkem spolupracujeme od roku 2017, kdy jsme se společně poznali v rámci Prima Fresh festivalu v Brně.
Oblíbil si zejména Chmelíček a Svatojánské ořechy, ale sezónně používá i další produkty, například jarní mandle nebo Černá ořechová omáčka.