Slanináda RYNK

něco jako slaninový džem z té nejlepší slaniny | Představte si džem, který má dokonale vyváženou sladkost a slanost, s jemným nádechem pikantnosti, voňavý po koření a doplněný kousky křupavé slaniny. Skvělý jak za studena, tak mírně zahřátý. To je slanináda.

  • z prvotřídní moravské slaniny
  • se svatojánskými ořechy
  • vítěz Regionální potraviny 2019
  • bez lepku
Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do:
26.11.2024
Možnosti doručení
Kód: RY002
249 Kč 222,32 Kč bez DPH
Slanináda RYNK
slaninada rynk chut moravy
Zlatá Chuť jižní Moravy 2019 Regionální potravina jihomoravského kraje 2019

Co je Slanináda?

Jak nejlépe popsat Slaninádu? Jednoduše řečeno, je to slaninový džem. Základem této lahůdky je poctivá moravská slanina, kterou si necháváme udit u pana řezníka Josefa Jůzy z Březiny u Tišnova (1). Ten ji pro nás připravuje tradičním způsobem – naloženou pouze v kuchyňské soli, (2) bez dalších přísad. 

Po vyuzení slaninu nakrájíme na malé kostky a v kotli vyškvaříme (3), až jsou z ní křupavé zlatavé kousky. Poté přidáváme cibuli (4), česnek, ocet, cukr, kávu, pastu ze svatojánských ořechů (5) a další ingredience. Vše vaříme tak dlouho, dokud se chutě krásně nespojí (6) a směs nezíská ideální konzistenci (7). Nakonec ji plníme do skleniček a zavaříme. Jestli se chcete dozvědět víc, přečtěte si také článek na našem blogu.

Výroba Slaninády

Historie Slaninády

Přiznáme bez mučení, že Slanináda není naším původním vynálezem. Ve světě je tato pochoutka známá jako "bacon jam" a jejím autorem je šéfkuchař Chris O'Connor, který údajně v jedné východolondýnské restauraci smíchal cibulové chutney s uzenou slaninou a dalšími ingrediencemi. Tento mix se rychle stal hitem a od té doby se "bacon jam" rozšířil po celém světě. Každý recept je trochu jiný – ten náš je postaven především na kvalitní moravské slanině a pastě ze svatojánských ořechů, které mu dodávají jedinečný kořeněný nádech. 

Kategorie: RYNK
Složení: slanina 52% (vepřový bok, sůl max 2,2%) - tep.opr.výr., cibule, cukr, jablečný ocet, pasta ze svatoj. ořechů (vlaš. ořech, nálev (cukr, voda, gluk. sirup, regul. kyselosti: kys. citronová, směs koření)), česnek, káva, směs koření
Zpracování: pasterováno
Hlavní surovina: slanina
Čistá hmotnost: 205 g
Původ hlavní suroviny: Březina u Tišnova
top-Chuť: sladkoslaná, malinko pikantní
top-Alergeny: vlašský ořech
top-Trvanlivost: 1 rok
top-Skladování: do 20°C
top-Balení: 220ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: