Smrkové želé
Jemné, voňavé želé z mladých výhonků smrku a douglasky s přídavkem moravského bílého vína. Jeho výrazná lesní chuť s tóny citrusů skvěle vynikne v kombinaci se sýry, rybami, v dezertech nebo koktejlech.
- Překvapivá lesní chuť s citrusovými tóny
- Z výhonků z Moravského krasu
- Naše originální receptura
Co je to smrkové želé
Jemné želé plné vůní a chutí lesa, vyrobené z mladých výhonků smrku a borovice douglasky. Výhonky se nejprve vylouhují do hustého, voňavého sirupu, který po spojení s dalšími ingrediencemi vytváří jedinečné želé s citrusovo-lesním aroma. Chuť je sladká, s jemným slaným nádechem a kyselinkou po bílém vínu. Skvělé jako doplněk k sýrům, dezertům, rybám nebo do nápojů.
Jak se želé vyrábí
Tradičně se mladé smrkové výhonky nakládají do cukru, aby se z nich připravil sirup na léčbu nachlazení. My jsme se rozhodli tyto výhonky využít i jinak a připravit z nich želé. V rámci spolupráce s lesy města Brna jsme pomohli s prořezem stromků v Moravském krasu, kde jsme kromě smrků narazili i na borovice Douglasky. Jejich výhonky mají specifické aroma připomínající limetku, což v kombinaci se smrkem vytvořilo unikátní chuťový zážitek, který náš produkt odlišuje.
Otrhané výhonky se následně nakládají do sudů a prosypávají cukrem, kde zrají několik měsíců. Cukr vytáhne vodu s chutí a vůní z větviček, čímž vzniká hustý, voňavý sirup. Nakonec se vše zahřívá, sirup se stáčí a přidáním dalších ingrediencí vzniká toto jedinečné smrkové želé.
Kategorie: | Delikatesy |
---|---|
Složení: | cukr 43%, výtažek ze smrkových větviček 35%, bílé víno (obsahuje oxid siřičitý), želírující látka: pektin z citrusových plodů, sůl, přírodní zelené barvivo, regulátor kyselosti: kyselina mléčná |
Zpracování: | proslazováno |
Hlavní surovina: | výtažek ze smrkových a douglaskových větviček |
Čistá hmotnost: | 100 g |
Původ hlavní suroviny: | Olomoučany |
top-Chuť: | sladká, jemně slaná se smrkovo-liemtovou dochutí |
top-Alergeny: | oxid siřičitý |
top-Trvanlivost: | 2 roky |
top-Skladování: | do 25°C |
top-Balení: | 100 ml |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.