Svatojánské ořechy pro učitele
Popis svatojánských ořechů:
Svatojánské ořechy jsou delikatesa vyrobená z vlašských ořechů, podle původní 100 let staré receptury. Ještě zelené (nezralé) vlašské ořechy sklízíme v období kolem svatého Jana (24. června), kdy ještě není zcela vyvinutá skořápka ořechu. Díky tomu je lze celé (včetně skořápky a slupky) naložit do lahodného kořeněného sirupu z cukru. Kromě výborné chuti, jsou vlašské ořechy známé pro své blahodárné účinky na lidský organismus.
Co vše obnáší výroba této delikatesy a spoustu zajímavostí se dozvíte v článku na našem blogu.
K čemu se svatojánské ořechy hodí?
Svatojánské ořechy, nakrájené na tenké plátky, nejlépe vyniknou v kombinaci s čerstvými smetanovými sýry a paštikou. Skvěle se také hodí ke zvěřině, do salátů nebo dezertů.
Ocenění svatojánských ořechů:
Great Taste 2018
Regionální potravina 2018
Zlatá Chuť jižní Moravy 2018
Zlatá Salima 2016 - veletrh SALIMA
TOP delikatesa 2014 - veletrh Víno & Delikatesy
Složení svatojánských ořechů:
vlašský ořech 45.5%, nálev (cukr, voda, regulátor kyselosti - kyselina citronová, glukózový sirup, směs koření)
Důležité informace:
Hmotnost po odkapání: 100 g
Čistá hmotnost: 220 g
Počet ořechů ve sklenici: 4-6 ks
Objem sklenice: 200 ml
Trvanlivost: 3 roky (trvanlivost se počítá od data výroby)
Skladovat v suchu a temnu při teplotě 0 - 28 °C. Po otevření skladujte v lednici
Výrobce: Chuť Moravy s.r.o. Hudcova 588/70b, Brno, 621 00
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.