Višně z Líšně

v řízném, česnekovo-kořenitém sirupu | Višně z Líšně vás překvapí neočekávanou harmonií sladké, kyselé, pikantní a jemně česnekové chuti. Díky voňavému koření vytvoří jedinečný zážitek, u kterého se budete cítit "jak spadlí z višně ;-)"

  • Překvapivá kombinace chutí
  • Skvělý doplněk k masu, sýrům i do salátů
  • Vyrobeno z moravských višní
  • Ručně sbíráno a peckováno
Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do:
26.11.2024
Možnosti doručení
Kód: CHM061
158 Kč 141,07 Kč bez DPH

Co to vlastně višně z Líšně jsou

Višně z Líšně jsou sice zavařené višně, což by samo o sobě nebylo nic neobvyklého, ale jsou naložené v netradičním nálevu, který vás svou chutí může příjemně překvapit. Kromě voňavého koření obsahuje česnek a ocet, což vytváří jedinečnou harmonii sladké, kyselé, pikantní a jemně česnekové chuti. Díky této neobvyklé kombinaci mají široké možnosti využití – hodí se k masu, do dezertů, k sýrům i do salátů.

Jak višně vyrábíme

I když název napovídá, že višně pochází z brněnské okrajové čtvrti Líšeň, není tomu úplně tak. V Líšni vznikla finální receptura na chatě našeho Martina, který ji vypiloval k dokonalosti. Navíc se nám tento název krásně rýmoval. :) Samotné višně pocházejí z Čejkovic, protože ač jsme se snažili najít skutečné višně z Líšně, na žádný višňový sad v okolí jsme nenarazili.

visne-z-lisne-pribeh-vyroby

Višně sbíráme plně vyzrálé, aby byly co nejsladší (1, 2). Po dovozu do naší výroby je přes noc namáčíme do octové vody, aby se z nich odstranily případné červíky. Následně višně ručně odpeckujeme (3, 4) – je to sice náročné, ale žádná jiná metoda není tak efektivní. Během odpeckování se připravuje nálev (5), kterým pak zaléváme višně ve sklenicích, přesně navážené. Poté sklenice zavíčkujeme (6), zapasterujeme a po nalepení etikety nebo navázání keramické visačky (8) jsou připraveny k distribuci.


O tom, jak višně vznikly, jak je vyrábíme a mnoho dalších zajímavostí se dozvíte v článku na našem blogu.

Kategorie: Delikatesy
Složení: Višně 45%, nálev (cukr, vinný ocet bílý (víno, oxid siřičitý), vinný ocet červený (víno, oxid siřičitý), česnek, badyán, pepř černý, bobkový list, hřebíček, kajenský pepř)
Zpracování: naloženo, pasterováno
Hlavní surovina: višně
Hmotnost po odkapání: 45 g
Čistá hmotnost: 100 g
Původ hlavní suroviny: Čejkovice
top-Chuť: sladko-kyselá, s česnekovo-kořenitou dochutí
top-Alergeny: oxid siřičitý
top-Trvanlivost: 2 roky
top-Skladování: do 23°C
top-Balení: 100 ml
Oblíbený produkt šéfkuchaře: Oskara Klanerta

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: