Višně z Líšně
v řízném, česnekovo-kořenitém sirupu | Višně z Líšně vás překvapí neočekávanou harmonií sladké, kyselé, pikantní a jemně česnekové chuti. Díky voňavému koření vytvoří jedinečný zážitek, u kterého se budete cítit "jak spadlí z višně ;-)"
- Překvapivá kombinace chutí
- Skvělý doplněk k masu, sýrům i do salátů
- Vyrobeno z moravských višní
- Ručně sbíráno a peckováno
Co to vlastně višně z Líšně jsou
Višně z Líšně jsou sice zavařené višně, což by samo o sobě nebylo nic neobvyklého, ale jsou naložené v netradičním nálevu, který vás svou chutí může příjemně překvapit. Kromě voňavého koření obsahuje česnek a ocet, což vytváří jedinečnou harmonii sladké, kyselé, pikantní a jemně česnekové chuti. Díky této neobvyklé kombinaci mají široké možnosti využití – hodí se k masu, do dezertů, k sýrům i do salátů.
Jak višně vyrábíme
I když název napovídá, že višně pochází z brněnské okrajové čtvrti Líšeň, není tomu úplně tak. V Líšni vznikla finální receptura na chatě našeho Martina, který ji vypiloval k dokonalosti. Navíc se nám tento název krásně rýmoval. :) Samotné višně pocházejí z Čejkovic, protože ač jsme se snažili najít skutečné višně z Líšně, na žádný višňový sad v okolí jsme nenarazili.
Višně sbíráme plně vyzrálé, aby byly co nejsladší (1, 2). Po dovozu do naší výroby je přes noc namáčíme do octové vody, aby se z nich odstranily případné červíky. Následně višně ručně odpeckujeme (3, 4) – je to sice náročné, ale žádná jiná metoda není tak efektivní. Během odpeckování se připravuje nálev (5), kterým pak zaléváme višně ve sklenicích, přesně navážené. Poté sklenice zavíčkujeme (6), zapasterujeme a po nalepení etikety nebo navázání keramické visačky (8) jsou připraveny k distribuci.
O tom, jak višně vznikly, jak je vyrábíme a mnoho dalších zajímavostí se dozvíte v článku na našem blogu.
Kategorie: | Delikatesy |
---|---|
Složení: | Višně 45%, nálev (cukr, vinný ocet bílý (víno, oxid siřičitý), vinný ocet červený (víno, oxid siřičitý), česnek, badyán, pepř černý, bobkový list, hřebíček, kajenský pepř) |
Zpracování: | naloženo, pasterováno |
Hlavní surovina: | višně |
Hmotnost po odkapání: | 45 g |
Čistá hmotnost: | 100 g |
Původ hlavní suroviny: | Čejkovice |
top-Chuť: | sladko-kyselá, s česnekovo-kořenitou dochutí |
top-Alergeny: | oxid siřičitý |
top-Trvanlivost: | 2 roky |
top-Skladování: | do 23°C |
top-Balení: | 100 ml |
Oblíbený produkt šéfkuchaře: | Oskara Klanerta |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.