Zauzená hořčice se slaninou RYNK

s kousky opražené slaniny | Tato hrubozrnná hořčice je vyrobena ze dvou druhů hořčičného semínka, žlutého a hnědého, které se před nad naložením do nálevu zaudí. Do hotové hořčice pak přidáváme malé kousky opražené slaniny. 

  • Vyrobeno z moravské hořčice
  • S kousky opražené slaniny
  • Kouřem zauzená hořčičná semínka
Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do:
26.11.2024
Možnosti doručení
Kód: RY010
140 Kč 125 Kč bez DPH
Zauzená hořčice se slaninou RYNK
zauzena horcice se slaninou rynk chut moravy
Novinka

Jak se hořčice vyrábí:

Tuto hořčici vyrábíme ze žlutých a hnědých hořčičných semínek (1) z farmy Olejový mlýn Petráveč. Ty před namočením do nálevu nejprve zaudíme kouřem (2) z ořechového dřeva. Potom se hořčice namočí do sladkokyselého nálevu (3), tak aby semínka nabobtnala a změkla. Teprve potom hořčici v koloidním mlýnu pomeleme (4, 5), a to část nahrubo, abychom zachovali některá semínka vcelku a část najemno, aby měla hořčice příjemnou konzistenci a dobře se nabírala.

produkty-pribeh-vyroby_zauzena-horccice-se-slaninou

Poté necháme hořčici pár týdnů zaležet, protože ihned po namletí je výrazně ostrá a postupem času z ní tato ostrost vyprchává. Na závěr si opražíme malé kousky slaniny od pana řezníka Josefa Jůzy z Březiny (stejná jakou používáme na naši Slaninádu) a ty do hořčice přimícháme (6) a je to. Pak už jen naplnit do sklenic (7) a zapasterovat.

 

Kategorie: RYNK
Složení: voda, hořčičná semínka (20%), vinný ocet červený (víno, oxid siřičitý), cukr, slanina 8% (vepřový bok, sůl max 2,2%) - tepelně opracovaný výrobek, sůl
Zpracování: naloženo, namleto
Hlavní surovina: hořčičné semínko
Čistá hmotnost: 200 g
Původ hlavní suroviny: Petráveč
top-Chuť: Hočičná, zauzená s jemnou ostrostí
top-Alergeny: hořčičné semínko, oxid siřičitý
top-Trvanlivost: 2 roky od data výroby
top-Skladování: do 25°C
top-Balení: 220 ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: