Karamelizovaná jablka s tvarohem, mákem a svatojánskými ořechy

20 minut

Jednoduchý recept na parádní dezert. Zkaramelizovaná jablka v kombinaci s tvarohem, mákem a našimi svatojánským i ořechy je skvělým tipem na každou příležitost.

Ingredience:

Postup:

  1. Připravte si jablkaJablka nakrájíme na osminky, na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme jablka a chvíli ze všech stran orestujeme.
  2. Vše zkaramelizujtePo chvíli přidáme cukr a rozinky, promícháme a po chvíli podlejeme trochou vody. Za občasného míchání necháme vše zkaramelizovat. Jakmile cukr začne zlátnout (cca 8 min) stáhneme pánev z plamene.
  3. Jablka naskládajete na tvarohNa talíři si rozetřeme vrstvu tvarohu na který naskládáme jablka a rozinky.
  4. Zasypte mákem a sušenkami Mák smícháme s moučkovým cukrem a posypeme jablka. Sušenky nadrtíme na menší kousky a taktéž zasypeme jablka s tvarohem.
  5. Ozdobte a mlsejteNakonec ozdobíme plátky svatojánských ořechů, višněmi z Líšně a lístky máty.