Novinky

Václavkový ovar s vejmrdou a hořčicí

Václavkový ovar s vejmrdou a hořčicí

25 minut

Houbová alternativa pro milovníky zabijaček a zejména pak ovaru. Blanšírované václavky ve vývaru s kdoulovou vejmrdou a zauzenou hořčicí se slaninou, podle starého krkonošského receptu od šéfkuchaře Tomáše Levého. 

Ingredience:

Postup:

  1. Připravte vývar s divokým kořením Do vývaru dejte zhruba na 30 minut vařit divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec, tymián)
  2. Povařte a servírujte Očištěné klouboučky Václavek vložte do vroucího vývaru a na slabém plameni pomalu houby táhněte zhruba 15 minut a poté vyndejte.
  3. ServírujteHouby osolte dle chuti a podávejte s kdoulovou vejmrdou, zauzenou hořčicí se slaninou a čertvým kváskovým chlebem, jako ovar na zabíjačce.
Tatarák se štanglemi a jarními mandlemi

Tatarák se štanglemi a jarními mandlemi

20 minut
Autor: Oskar Klanert

Pokud máte rádi tatrák, tak toto je velmi zajímavá variace s použitím několika nebvyklých surovin jako jsou česnekové štangle, jarní mandle nebo omáčka zelená slivoňka. Recept pro Vás připravil šéfkuchař Oskar Klanert A výsledek stojí za to. 

Ingredience:

Postup:

  1. Připravíme masoPokud nemáme maso na tatarák už pomleté, nameleme v mlýnku nebo nastrouháme nožem.
  2. Nakrájíme zeleninuŠalotku a česnekové štangle si nakrájíme na malé kousky.
  3. Smícháme vše dohromadySmícháme nakrájenou šalotku, česnekové štangle s hovězím tatarákem, hořčicí a zelenou slivoňkou. Dobře promícháme a dosolíme dle chuti.
  4. Připravíme topinku a ozdobímeNa oleji si opečeme topinku, natřeme na ní připravenou směs a dozdobíme kousky česnekových štanglí a sterilovanými cibulkami. Můžeme také použít nakládané jarní mandle.
Karamelizovaná jablka s tvarohem, mákem a svatojánskými ořechy

Karamelizovaná jablka s tvarohem, mákem a svatojánskými ořechy

20 minut

Jednoduchý recept na parádní dezert. Zkaramelizovaná jablka v kombinaci s tvarohem, mákem a našimi svatojánským i ořechy je skvělým tipem na každou příležitost.

Ingredience:

Postup:

  1. Připravte si jablkaJablka nakrájíme na osminky, na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme jablka a chvíli ze všech stran orestujeme.
  2. Vše zkaramelizujtePo chvíli přidáme cukr a rozinky, promícháme a po chvíli podlejeme trochou vody. Za občasného míchání necháme vše zkaramelizovat. Jakmile cukr začne zlátnout (cca 8 min) stáhneme pánev z plamene.
  3. Jablka naskládajete na tvarohNa talíři si rozetřeme vrstvu tvarohu na který naskládáme jablka a rozinky.
  4. Zasypte mákem a sušenkami Mák smícháme s moučkovým cukrem a posypeme jablka. Sušenky nadrtíme na menší kousky a taktéž zasypeme jablka s tvarohem.
  5. Ozdobte a mlsejteNakonec ozdobíme plátky svatojánských ořechů, višněmi z Líšně a lístky máty.
Mozzarellové kuličky s višní a dipem ze zelené slivoňky

Mozzarellové kuličky s višní a dipem ze zelené slivoňky

25 minut pro 4 osoby

Recept pro milovníky mozzarelly s nevšední chutí višně z Líšně. A originálním dipem ze zelené slivoňky.

Ingredience:

Postup:

  1. Připravte suroviny Kuličky mozzarelly a višně nechte okapat, připravte si do misek vejce, mouku a strouhanku.
  2. Vyrobte kuličky Každou mozzarellu z části prsty otevřete a vložte jednu višni. Postupně obalte v mouce, vajíčku a strouhance
  3. Smažte Na rozpálenou pánev vložte kuličky a postupně osmažte dozlatova.
  4. Příprava dipu Smíchejte si 2 lžíce majonézy a 1 lžíci zelené slivoňky.
Mozzarellové kuličkyMozzarellové kuličkyMozzarellové kuličkyMozzarellové kuličky
Pečená žebra s kdoulovou vejmrdou

Pečená žebra s kdoulovou vejmrdou

20 minut

Chcete překvapit nejen svou drahou polovičku úžasným jídlem? Zkuste tyhle marinovaná žebra černou ořechovou omáčkou. K upečeným žebrům servírujte kdoulovou vejmrdu a zauzenou hořčici a kváskový chléb.

Ingredience:

Postup:

  1. Marinování žeber Připravte si marinádu z 3 lžic černé ořechové omáčky, 2 lžic hořčice plnotučné a 1-2 lžíce medu. Žebra osolte, očesnekujte a potřete marinádou.
  2. Odležení Nechte přes noc v lednici.
  3. Upéct Žebra podlejte vodou. Dejte do předehřáté trouby na 160°C zakryté alobalem zhruba na 2 až 2,5 hodiny. Poté odkrijte, polejte šťávou a nechte dopéct 15 - 30 minut.
  4. Servírujte Kdoulovou vejmrdu dejte do misky. Můžete podávat se zeleninou nebo nakládanými žampiony a zauzenou hořčicí.
Bramborové lupínky s majonézou a zelenou slivoňkou

Bramborové lupínky s majonézou a zelenou slivoňkou

20 minut

Bramborové chipsy s netradiční omáčkou zelená slivoňka.

Ingredience:

Postup:

  1. Připravte bramboryBrambory umyjte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Smažit Dejte na rozpálenou pánev a smažte dozlatova.
  3. Smíchejte Majonézu a zelenou slivoňku smíchejte v poměru 5 ku 1.
  4. ServírujteMůžete servírovat. Přejeme dobrou chuť :-)
Klobáska se štanglemi

Klobáska se štanglemi

5 minut pro 4 osoby

Ideální rychlé mlsání pro všechny kdo mají rádi maso a česnek.

Ingredience:

Postup:

  1. Připravte klobásku Nakrájejte na kolečka klobásku.
  2. Sestavte mlsání Dejte doprostřed ukrojeného kolečka česnekovou štangli a propíchněte to párátkem jako na obrázku.
Klobáska s česnekovou štanglí
Kanapka se slaninádou a fíkem

Kanapka se slaninádou a fíkem

15 minut pro 4 osoby

Ideální mlsání ke všem příležitostem. Kombinace sladké, slané a pikantní chuti slaninády na křupavé bagetce s fíkem.

Ingredience:

  • Slanináda
  • Fíky
  • Hrachové výhonky
  • Čerstvá bageta nebo chléb dle chuti

Postup:

  1. Připravte slaninádu Nechte slaninádu odpočinout alespoň 30 minut při pokojové teplotě, aby změkla a dobře se roztírala.
  2. Nakrájejte pečivo Bagetu nebo chléb nakrájejte na přibližně 1,5 cm silné krajíce. Pro vylepšení můžete bagetky opéct.
  3. Sestavte kanapky Na každý plátek pečiva naneste bohatou vrstvu slaninády. Ozdobte nakrájeným fíkem, přidejte na ozdobení hrachové výhonky.
Kanapka se slaninádou a fíkem
Kanapka s trhaným masem, červenou slivoňkou a švestkou

Kanapka s trhaným masem, červenou slivoňkou a švestkou

15 minut pro 4 osoby

Netradiční kombinace trhaného masa s omáčkou z mirabelek a čerstvého koření pod názvem Červená slivoňka, doplněná švestkou a hrachovými klíčky.

Ingredience:

  • Červená slivoňka
  • Trhané maso
  • Švestky
  • Čerstvá bageta nebo chléb dle chuti
  • Hrachové klíčky

Postup:

  1. Připravte trhané maso Upečte si trhané maso nebo jej kupte.
  2. Nakrájejte pečivo Bagetu nebo chléb nakrájejte na přibližně 1,5 cm silné krajíce a opečte je.
  3. Použijte červenou slivoňku Hotové trhané maso smíchejte s červenou slivoňkou. Množství omáčky dle chuti, za nás čím více tím lépe :)
  4. Sestavte kanapku Na bagetky dejte dostatek trhaného masa, ozdobte švestkou a hrachovými klíčky.
Kanapka s pršutem a smrkovým želé

Kanapka s pršutem a smrkovým želé

20 minut

Jednoduchá a lehká tapaska s pršutem a smrkovým želé.

Ingredience:

  • Smrkové želé
  • Pršut
  • Ricotta
  • Čerstvá bageta nebo chléb dle chuti
  • Rukola

Postup:

  1. Nakrájejte pečivo Bagetu nebo chléb nakrájejte na přibližně 1,5 cm silné krajíce.
  2. Připravte smrkové želé Můžete obsah skleničky rozmixovat nebo jednoduše nabrat lžičkou.
  3. Sestavte kanapky Na každý plátek pečiva naneste ricottu. Ozdobte pršutem, přidejte lžičku smrkového želé a dozdobte rukolou.
Kanapka s pršutem a smrkovým želé