Václavkový ovar s vejmrdou a hořčicí
Houbová alternativa pro milovníky zabijaček a zejména pak ovaru. Blanšírované václavky ve vývaru s kdoulovou vejmrdou a zauzenou hořčicí se slaninou, podle starého krkonošského receptu od šéfkuchaře Tomáše Levého.
Ingredience:
- 500 g václavek
- 1 l silného vývaru - masového nebo zeleninového
- Divoké koření
- Kdoulová vejmrda
- Zauzená hořčice se slaninou
- Čerstvý kváskový chléb
- Sůl
Postup:
- Připravte vývar s divokým kořením Do vývaru dejte zhruba na 30 minut vařit divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec, tymián)
- Povařte a servírujte Očištěné klouboučky Václavek vložte do vroucího vývaru a na slabém plameni pomalu houby táhněte zhruba 15 minut a poté vyndejte.
- ServírujteHouby osolte dle chuti a podávejte s kdoulovou vejmrdou, zauzenou hořčicí se slaninou a čertvým kváskovým chlebem, jako ovar na zabíjačce.